Author Topic: Shikkoku no Sharnoth: Error Report Thread  (Read 30434 times)

Ixrec

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2991
Shikkoku no Sharnoth: Error Report Thread
« on: July 24, 2011, 03:46:15 pm »
Report any errors (typos, grammatical errors, installation errors, etc) you find when playing Shikkoku no Sharnoth in this thread.  Make sure you're using the recent patch (shar-r2.exe, not r1) since we fixed a LOT of typos with that update.

When reporting a technical problem please include the following information:
Operating System
System locale (please say if it's an emulated locale such as AppLocale or NTLEA)
Chapter the problem is occurring
Description of error
Steps to reproduce problem
Any additional information you think might be help
Include screenshots if possible
Please provide a save file near/at the problem area if possible (not required but will help a lot)

Webnovel-related errors (e.g. broken links) or formatting suggestions are also welcome.

Known issues (do not report these):
1) The game is only partially voiced (as are many Liarsoft VNs), so do not report "missing voices" unless you have some reason to believe it's an actual error.
2) On some systems, several images in the minigame's user interface may inexplicably vanish. This appears to be an issue with the original game so we will make no effort to correct it.
Edit: 3) On the last page of the CG gallery, the bottom right corner should be empty, but a CG may be displayed there anyway.
« Last Edit: October 15, 2011, 03:08:19 am by Ixrec »
My ratings and reviews of all the VNs I've ever read:
http://amaterasu.tindabox.net/blog/?page_id=1481
Enjoy disagreeing with me.

Sheeta

  • The British One
  • Amaterasu Translations Staff
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 396
    • Winter Confetti
Re: Shikkoku no Sharnoth: Error Report Thread
« Reply #1 on: July 24, 2011, 04:09:58 pm »
Please remember that this game uses British English, so double check any 'typos' with the Oxford English Dictionary or similar.

Mirrored

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 133
Re: Shikkoku no Sharnoth: Error Report Thread
« Reply #2 on: September 05, 2011, 09:41:46 pm »
OS: Windows 7 Pro 64 bit
Locale: US

Alright, so problem 1:

When I attempt to install the patch, it tries to install to this directory:

C:\Program Files (x86)\Liar\Ž½•‚̃Vƒƒƒ‹ƒmƒX

When I manually forced the patch to install to the correct directory, the text reads like this:

0...0...0....what if... the world...x

basically, a lot of zeroes and an x appear.


Ixrec

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2991
Re: Shikkoku no Sharnoth: Error Report Thread
« Reply #3 on: September 05, 2011, 09:42:28 pm »
Please use Japanese locale.
My ratings and reviews of all the VNs I've ever read:
http://amaterasu.tindabox.net/blog/?page_id=1481
Enjoy disagreeing with me.

Mirrored

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 133
Re: Shikkoku no Sharnoth: Error Report Thread
« Reply #4 on: September 05, 2011, 09:51:27 pm »
Works.

Patch automatically found the right directory and operated correctly. Nihon-brackets are now outlining words in place of the  0.0.0.0 w's.

BeadlyDastard

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
Re: Shikkoku no Sharnoth: Error Report Thread
« Reply #5 on: September 06, 2011, 08:02:14 am »
OS: Windows Vista Business 32 bit
System locale: Japanese

I've successfully installed the game under  C:/Program Files/Liar/漆黒のシャルノス.  I can click on the .exe here and play it in Japanese.  However, when I try to use the patch, it autodetects the game file, but gives me  the following error (Copy & Pasted from the error message):
---------------------------
Shikkoku no Sharnoth (English patch) Setup
---------------------------
Error opening file for writing:



C:\Program Files\Liar\漆黒のシャルノス\Shikkoku no Sharnoth.exe



Click Abort to stop the installation,

Retry to try again, or

Ignore to skip this file.
---------------------------
Abort   Retry   Ignore   
---------------------------
[/error message]

I've closed all other open programs like it says in the wizard, but to no avail.

Django

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: Shikkoku no Sharnoth: Error Report Thread
« Reply #6 on: September 06, 2011, 09:04:30 am »
I have the exact same error as BeadlyDastard, so it's not an isolated case. Japanese local and everything.

Edit: Running as Admin fixed it.
« Last Edit: September 06, 2011, 01:58:58 pm by Django »

Zagger

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
Re: Shikkoku no Sharnoth: Error Report Thread
« Reply #7 on: September 06, 2011, 10:43:26 am »
Same error as the above posters, also have it in japanese local. Is the game.exe suposed to be in romaji?

Edit: Nevermind, re-installed both the game and the patch with admin privilege and it worked out.
« Last Edit: September 06, 2011, 11:24:44 am by Zagger »

Break

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Re: Shikkoku no Sharnoth: Error Report Thread
« Reply #8 on: September 07, 2011, 04:32:17 am »
I've been having the exact same problem as Django, DeadlyBastard and Zagger. Im already always running as an Admin; OS is Windows 7 and locale is set to japanese Unicode... Please help!
EDIT: Problem solved by creatign a new folder somehwere random, installing the patch there, changing all data from the original shikkoku no sharnoth folder there and then changing it all back to the original folder, now it works.
« Last Edit: September 08, 2011, 03:19:36 am by Break »

Ixrec

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2991
Re: Shikkoku no Sharnoth: Error Report Thread
« Reply #9 on: September 07, 2011, 01:25:02 pm »
I've been having the exact same problem as Django, DeadlyBastard and Zagger. Im already always running as an Admin; OS is Windows 7 and locale is set to japanese Unicode... Please help!

Considering two of them already fixed it by running as admin, I'd double check that you really do have the admin priveleges on it that you think you do (UAC is kind of a bitch since, like most things designed to keep users from doing what they want to do, it has no qualms about lying to you. Personally I'd just disable it entirely if you're not on a shared computer).
« Last Edit: September 07, 2011, 01:27:53 pm by Ixrec »
My ratings and reviews of all the VNs I've ever read:
http://amaterasu.tindabox.net/blog/?page_id=1481
Enjoy disagreeing with me.

seyrans

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: Shikkoku no Sharnoth: Error Report Thread
« Reply #10 on: September 07, 2011, 04:45:36 pm »
Hey guys, Im having a problem. After installing the patch, I try running the game, but all i get is a blank screen and non-responsive program. Its running on admin and i even tried backwards compatibility and its still a no go. And yes, Im using Unicode Japan. help is much appreciated =3

Ixrec

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2991
Re: Shikkoku no Sharnoth: Error Report Thread
« Reply #11 on: September 07, 2011, 06:31:42 pm »
That sounds like a problem with playing the opening video. Try messing with your codec settings (sorry I don't remember enough to recommend specific things to check).
My ratings and reviews of all the VNs I've ever read:
http://amaterasu.tindabox.net/blog/?page_id=1481
Enjoy disagreeing with me.

Mirrored

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 133
Re: Shikkoku no Sharnoth: Error Report Thread
« Reply #12 on: September 08, 2011, 12:26:52 am »
QC on a line from Henrietta:

"When I gaze at someone like this, I can tell to some extend whether they are wearing a mask of lies and thought..."

Should be extent.

Raide

  • Amaterasu Translations Staff
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 100
  • KSDev
Re: Shikkoku no Sharnoth: Error Report Thread
« Reply #13 on: September 08, 2011, 12:39:32 am »
QC on a line from Henrietta:

"When I gaze at someone like this, I can tell to some extend whether they are wearing a mask of lies and thought..."

Should be extent.

Great find. Looking forward for more.

wazza12373

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: Shikkoku no Sharnoth: Error Report Thread
« Reply #14 on: September 08, 2011, 12:47:22 pm »
I'm getting the following eror while installing the patch witch applocal:
runtime eror!

program:
C:\users\Joost\Appdata\Local\Temp\nsvB07B.tmp\nsA5df.tmp

R6016
- not enough space for thread data


When I play the game with Applocal I see: .0.0.0.0.0 before some words or lines.